Castles To Meet

Landgoederen zijn onderdeel van de geschiedenis die Nederland rijk is, maar voor de erfgenamen is het vaak erg kostbaar om dit culturele erfgoed in stand te houden. Het vraagt om een nieuwe, commerciële benadering om ook de toekomst van dit stukje geschiedenis zeker te stellen.

Landgoed Halsaf te Babberich (www.landgoedhalsaf.nl) vormde de basis voor Arthur de Nerée tot Babberich en Bibian van Rijckevorsel om Castles to Meet op te richten.

Nadat Arthur een aantal jaar geleden het oude familie landgoed uit een failliete boedel wist terug te kopen is hij aan de slag gegaan met het landgoed. De uitdaging was om het landgoed rendabel te krijgen, zodat het zichzelf uiteindelijk zou kunnen 'conserveren'. 

Inmiddels wordt een deel van het huis bewoond door een beherend echtpaar, is er een Bed & Breakfast, houden een aantal bedrijven kantoor, heeft De Koekfabriek zich er gevestigd en bakt zij hier dagelijks koekjes, vergaderen er met enige regelmaat diverse gemeentes en bedrijven en worden er tal van diners, festiviteiten en fairs gehouden.

Dit succesverhaal is de sleutel tot het behoud van deze prachtige Nederlandse plekken om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties kunnen meegenieten van ons roemrijke verleden. 

Door zowel de landgoed- alsmede de horeca-achtergrond van Arthur en Bibian, begrijpt Castles to Meet als geen ander wat de wensen en eisen van landgoedeigenaren zijn, maar ook die van de gasten. Daardoor is Castles to Meet de aangewezen partij om deze bij elkaar te brengen. 

Arthur de Nerée tot Babberich 

Ondernemer, (mede)oprichter en eigenaar van onder andere Restaurant Slangevegt in Breukelen, Restaurant Wilhelminapark in Utrecht, Le Credit Sportif - een kassasysteem voor verenigingen en sportclubs. Kookmeesters een bedrijf wat een breed scala aan evenementen en activiteiten organiseert aan de Kromme Nieuwegracht te Utrecht, de Koekfabriek waarbij de koek wordt gebakken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, Landgoed Halsaf te Babberich met als doel de instandhouding en het opzetten van de (horeca) exploitatie.

Bibian van Rijckevorsel 

Ondernemer, (mede)oprichter en eigenaar, Facta International een internationaal handelshuis in cacao, B&F Trade Agency een internationaal agentschap in pinda’s, Ascot Amsterdam een internationaal handelshuis in duurzame en gecertificeerde cacao, The Estate Office beheer en advies voor familielandgoederen, mede-eigenaar landgoederen Beukenhorst, Muyserick, Groensche Hoeven en Halsaf.